Wat is Ripple?

Ripple (XRP) is in 2012 opgericht met als doel om overboekingen van geld tussen banken te vergemakkelijken. Deze cryptocurrency is dus gericht op de bankensector.

Het idee is om het nieuwe wereldwijde verrekening netwerk te zijn waarmee snel naar elke valuta overgeboekt kan worden. Het probeert hiermee het SWIFT systeem en Western Union te vervangen.

Niet alleen zijn de transactie kosten lager, maar overschrijvingen duren ook maximaal 4 seconden om te verifiëren en uit te voeren. Dit is veel sneller dan de gebruikelijke vormen. Er zijn al veel banken die een partnership met Ripple aangaan (bron)omdat dit hen op termijn veel transactiekosten kan besparen.

Op 16-11-17 heeft Ripple aangekondigd dat het een partner is geworden met American Express en Santander (bron). Partnerships zijn erg belangrijk voor Ripple omdat het succes van deze cryptocurrency (net als veel andere crypto’s) afhangt van de adoptie door grote bedrijven of hoeveelheid mensen.

Wat maakt Ripple anders dan Bitcoin?

Ripple is sneller en goedkoper, wordt niet gemined, en richt zich op banken. Dit is geruststellend voor sommige beleggers omdat het niet zoals Bitcoin een valuta is. Bitcoin is hierdoor een “concurrent” van banken in tegenstelling tot Ripple.

Wat is de volgende stap voor Ripple?

Het succes en de prijs van Ripple is voor een groot deel afhankelijk van hoeveel banken gebruik zullen maken van het netwerk. Tegelijkertijd probeert het van het imago af te komen dat het een centrale bank is die het Ripple-netwerk beheert door zichzelf meer de decentraliseren.
Wanneer meer banken zich aansluiten bij het Ripple netwerk zal de prijs stijgen.

Zelf Ripple kopen?

Dit kan met iDeal bij: Litebit . Hier kan het ook bewaard worden in een wallet.

Liever zonder wallet en makkelijk verhandelen?
Schrijf je dan in bij eToro!