Wat is Litecoin?

Litecoin is een bekende en vertrouwde cryptocurrency, die ook soms Bitcoin zilver wordt genoemd. Het staat op de 6e positie met $3.800.000.000 marktkapitalisatie op de website van coinmarketcap. Het is een gedecentraliseerde wereldwijde valuta gebaseerd op blockchain technologie. De structuur is vergelijkbaar met die van Bitcoin. Charles Lee is de maker van Litecoin, een voormalig Google-ingenieur. Hij zei;

“We wilden de beste innovaties van Bitcoin en andere valuta’s combineren om een munt met al hun voordelen te creëren.”

Het is a gedecentraliseerde cryptocurrency die de mogelijkheid heeft om een snelle transactie met lage transactiekosten uit te voeren. Het is handig om aankopen te doen & betalingen te versturen over de hele wereld via blockchain van Litecoin.

64% van de totale Litecoins hebben zijn gemined tot nu toe. De opmerkelijke eigenschappen van Litecoin hebben een wezenlijke de industrie steun verkregen.

De blockchain van Litecoin wordt gebruikt voor online betalingen met een doel van de overdracht van valuta van de ene bestemming naar de andere. De maximale hoeveelheid Litecoins in omloop zal 84.000.000 zijn. De broncode voor Litecoin is beschikbaar op “github.Comparisons – Litecoin with Bitcoin”.

Litecoin en Bitcoin technologie

Bitcoin is de eerste digitale valuta die gelanceerd werd in 2009 samen met de blockchain technologie. Bitcoin begon op het moment toen grote financiële instellingen failliet gingen. Dit was het tijdperk waarin de mondiale economische crisis de financiële sector verstoorde. Lehman Brothers ‘ faillissement creëerde een golf van onrust in de financiële wereld, over de hele wereld. Toen introduceerde een persoon genaamd Nakamoto (een pseudoniem) een whitepaper: ‘Bitcoin-peer to peer Electrical cash System’. Volgens welke een peer-to-peer netwerk zou toestaan dat online betalingen rechtstreeks van de ene plaats naar een andere plaats konden plaatsvinden, zonder de noodzaak van tussenpersoon of centrale autoriteit.

Het idee kreeg veel populariteit op dat moment toen het vertrouwen van mensen op het gecentraliseerde systeem en het huidige systeem was verdwenen. Het werd de basis van een introductie van blockchain technologie. De technologie die de rol van tussenpersonen of tussenpersoon minimaliseerde.  

Litecoin lanceerde twee jaar na de komst van Bitcoin in 2011. Het versnelde het proces van het globale betalingssysteem blockchain waarop Litecoin gebouwd is. Litecoin is een verbeterde versie van Bitcoin en heeft de steun gekregen van consumenten & zakelijke industrie in een zeer korte tijdspanne gekregen.

Het maximale aantal Bitcoin is 21.000.000. Voor Litecoin is dit 84.000.000.

Litecoin blok generatietijd is ongeveer vier keer sneller dan Bitcoin. De de blok tijd van Litecoin is 2,5 minuten terwijl Bitcoin zijn blok in 10 minuten voltooit. Dit zorgt voor een snelle transactie snelheid van Litecoin dan Bitcoin.

Hoe is Litecoin gemaakt?

Het onderscheidende kenmerk van Litecoin is dat het gebruikt maakt van het scrypt algoritme dat makkelijk is voor het minen van Litecoins. De Litecoin miners hebben geen grote bevoegdheden nodig voor het minen zoals bij Bitcoin wel het geval is (Application specifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC)).

De basis van alle digitale valuta’s is gebaseerd op de blockchain technologie. Elke transactie die met een digitale munt wordt gemaakt wordt geregistreerd op een blok. Een blok wordt gemaakt wanneer transacties worden gemaakt & toegevoegd aan het einde van de keten van een al bestaand blok. Het proces van het optellen van een blok blijft maakt een ketting. Dit heet blockchain. De blokken worden in chronologische orde verbonden. 

De blockchain is een database verspreid over miljoenen computers over de hele wereld. Het gedistribueerde grootboek houdt transacties veilig en up-to-date.

Door de snelle blockchain generatietijd van Litecoin maakte het aantrekkelijk voor handelaren. Na SegWit activering in Litecoin Blockchain, steeg de blokgrootte van Litecoin en verminderde het de transactiekosten.

Litecoin prijs November 2017

Litecoin wordt beschouwd als de een vertrouwde altcoin. In april 2017, begon Litecoin te stijgen van $7,70 en bleef stijgen tot ongeveer $41 in juni. Hiermee is de waarde met ongeveer 440% toegenomen in slechts 2 maanden.

Litecoin bleef hierna doorstijgen en steeg tot $80 prijs, all-time hoge prijs opgenomen in September. Dit was weer een stijging van 100% in slechts 2 maanden.

Momenteel wordt Litecoin verhandeld op $71. Verwacht wordt dat deze aan het eind van 2017 op ongeveer 90 – 100$ zal staan.

Litecoin kopen?

Koop litecoin zonder wallet bij:

Koop litecoin met wallet bij: