Wat is Ethereum

Ethereum is een gedecentraliseerd platform met de mogelijkheid om smart-contracts uit te voeren. De applicaties zijn gebouwd en uitgevoerd zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Daarnaast is Ethereum een programmeertaal die blockchain (gedecentraliseerd grootboek voor transacties van cryptocurrency) gebruikt om uit te voeren, en ontwikkelaars helpt om gedistribueerde applicaties te bouwen. De toepassingen van Ethereum zijn goed ontworpen en worden wereldwijd door gereputeerde organisaties geaccepteerd.

Ethereum-toepassingen worden uitgevoerd op het platform genaamd Ether. Ether wordt gebruikt voor meerdere doeleinden. Ten eerste wordt het gebruikt als een digitale valuta die wordt verhandeld op cryptocurrency-marktplaatsen (exchanges). Ten tweede wordt Ether ook gebruikt als een platform voor Ethereum om applicaties uit te voeren en geld te verdienen met het werk.

De Legitimiteit van het Ethereum blockchain-toepassingsplatform kan worden vastgesteld aan de hand van Ethereum Enterprise Alliance (EEA), een wereldwijde alliantie van bedrijven, die behoren tot de Fortune 500-bedrijven, industrieën als banken, farma, automotive, technologie, consulting, startups, onderzoekslaboratoria, en academici over de hele wereld. Het doel van deze alliantie is om de volgende generatie van de economie te bouwen op basis van Ethereum blockchain-technologie. De geloofwaardigheid van EFA kan worden beoordeeld door de aangesloten bedrijven zoals J.P Morgan, Microsoft, Accenture, Satander, brainbot, Deloitte, etc.

Hoe werkt Ethereum?

De oprichter van het Ethereum-platform is Vitalik Buterin, die code inschakelt voor slimme contracttechnologie, samen met andere ontwikkelaars. De structuur van het Ethereum is vergelijkbaar met Bitcoins blockchain-technologie, maar biedt bredere oplossingen voor ontwikkelaars om slimme contracten uit te voeren.

Slimme contracten:

Smart contract is een protocol dat wordt gebruikt om contractvoorwaarden te regelen. Het is speciaal ontworpen om de uitvoering van het contract mogelijk te maken. Het maakt het mogelijk om onomkeerbare maar traceerbare transacties uit te voeren zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Een onderscheidende kwaliteit van een smart-contract is dat alle informatie en gegevens van contractbepalingen en voorwaarden in gecodeerde vorm op blockchain van een blockchain staan. Ethereum heeft potentieel om wereldwijd een cluster van ontwikkelaars aan te trekken om applicaties te bouwen en publiceren.

Gedecentraliseerde digitale identiteit:

Digitale identiteit is een online identiteit van personen of bedrijven die zich zorgen maakt over veiligheid en privacy.

Ethereum-toepassingen waarmee u uw privégegevens, informatie en identiteit kunt beheren zonder gecentraliseerde servertoegang die niet kan worden gehackt. Populaire sociale mediasites zoals Facebook, LinkedIn onderhouden ook digitale identiteit, maar de gebruikers kunnen niet hun persoonlijke gegevens zelf veilig  bewaren aangezien het platform wordt beheerd door de gecentraliseerde server. Ethereum behoudt echter een gedecentraliseerde identiteit zoals uPort waardoor meer controle over privacy mogelijk is.

Computerkracht

Ethereum’s gedecentraliseerde toepassingen willen beter gebruik maken van de bron van de crypto-economie, de rekenkracht. Cryptocurrency introduceerde een nieuw concept, wanneer een computer in rusttoestand is, kan de rekenkracht en gratis opslag worden verhuurd en je hiervoor worden betaald (minen). Het concept is vergelijkbaar met de verhuurde slaapkamerruimte op Airbnb.

Golem, een Ethereum blockchain-netwerk dat het delen van rekenkracht met individuen of bedrijven en transacties mogelijk maakt, wordt gebruikt om betalingen uit te voeren tussen serviceaanbieder en aanvragers.

Ethereum en Bitcoin:

Ethereum is een sterke concurrent van Bitcoin. Bitcoin ondersteunt standaard smart-contracts, maar Ethereum ondersteunt programmeertaal waarmee programmeurs/ ontwikkelaars hun eigen programma’s kunnen schrijven en slimme contracten kunnen ontwikkelen.

Bitcoin is een digitale valuta die cryptocurrency introduceerde en een revolutie veroorzaakte in de wereldeconomie met de introductie van blockchain-technologie (Blockchain is een database waarin transacties, gegevens worden opgeslagen en openbare toegang krijgen tot individuen). Ethereum is een gedecentraliseerd platform met een smart-contracts. De contracten zijn onderliggende specifieke codes voor het voltooien van een transactie. Bijvoorbeeld, overdracht van een transactie vanuit het buitenland door afzender naar de ontvanger in een ontvangend land met behulp van codenummers zonder tussenkomst van een derde partij. Ethereum is een sterke concurrent van Bitcoin. Bitcoin duurt 10 minuten om het blok te voltooien terwijl Ethereum-bloktijd 13 tot 14 seconden is.

Wanneer beiden geanalyseerd worden, is te zien dat Ethereum in percentage sneller is gestegen dan Bitcoin het afgelopen jaar. In het begin van 2017 was de Ethereum-prijs $ 8 en steeg snel tot een prijs van $ 390, dus werd er meer dan 4700% koerswinst behaald. De Bitcoin-prijs was $960 in januari 2017 en steeg  tot $7800, wat een stijging van meer dan 700% betekent.

Ethereum (ETH) Prijsanalyse:

Ethereum is opgericht in 2015. Ethereum heeft met zijn voorverkoop ongeveer $ 18 miljoen opgehaald via crowdfunding. Het staat nu al lange tijd op de tweede positie met een marktkapitalisatie van $31 miljard op de Coinmarket cap-website.

In januari 2017, bedroeg de prijs rond de $ 8 een stijging tot USD 390 in juni 2017. Een stijging van 4775%!

Momenteel ligt de prijs rond de $330. De afgelopen twee weken is het verhandeld tussen $300 en $330 en zal naar verwachting in 2018 oplopen tot $ 1000.

Zelf Ethereum traden?

Schrijf je in op Litebit of eToro!