Shitcoin

Shitcoin verwijst naar een pejoratieve term die wordt gebruikt voor altcoins, met name die munten met lage marktkapitalisatie. In de meeste gevallen is Shitcoin elke cryptocurrency waar de persoon over praat. Het kan elke munt zijn die geen bitcoin is, of een munt die geen nieuwe of geavanceerde technologie heeft, of een munt die waardeloos is geworden na de lancering.

Sommige mensen zullen alles labelen, behalve Bitcoin als een shitcoin. Anderen zullen een paar verschillende cryptocurrencies als goed beschouwen, en al het andere als een shitcoin.

shitcoins geven vaak een overvloed aan voorbeelden over wat werkt en wat niet werkt in cryptocurrencies. Het scala aan experimenten varieert van eenvoudige copy & paste en waardeveranderingen voor block rewards en coin names tot daadwerkelijke innovaties die enige waarde kunnen hebben.

De meeste munten, zoals Dogecoin en Kittehcoin, bieden weinig meerwaarde dan een rebranding van Litecoin. Hoewel die 2 munten willekeurige blokbeloningen bieden, is dat geen bijzonder innovatieve verandering. Dogecoin is echter viraal en biedt de bredere wereld een kijkje in de wereld van cryptocurrencies. De waarde van Dogecoin ligt niet in het technisch innovatief zijn, maar de waarde ervan ligt in het vermogen om een breder publiek te bereiken.

Wat een munt een shitcoin maakt, hangt af van hoe je veel van de problemen in kwestie ziet. Als netwerkshashkracht belangrijk is, dan is Dogecoin geen shitcoin. Als het potentieel om hashing power weg te nemen van andere munten die een soort van innovatie introduceerden een factor is in het zijn van een shitcoin, dan is Dogecoin een shitcoin omdat die hashkracht het Litecoin-netwerk kan beveiligen. Als het introduceren van nieuwe mensen bij crypto een goede zaak is, dan is Dogecoin geen shitcoin.

Koop Cryptocurrency zonder wallet:

Cryptocurrency kopen met wallet?