SATOSHI/SATS

Een Satoshi is de kleinste fractie van een Bitcoin die momenteel kan worden verzonden: 0.00000001 BTC, dat wil zeggen een honderdste van een miljoenste BTC. In de toekomst kan het protocol echter worden bijgewerkt om verdere onderverdelingen mogelijk te maken, als daar behoefte aan is. Satoshi is vernoemd naar Satoshi Nakamoto, de maker van het protocol dat wordt gebruikt in blockchains en de bitcoin cryptocurrency.

De satoshi vertegenwoordigt honderd miljoenste deel van een bitcoin. Kleine coupures maken bitcoin-transacties eenvoudiger uit te voeren. De algemene eenheidstructuur van bitcoins heeft 1 bitcoin (BTC) equivalent aan 1.000 millibitcoins (mBTC), 1.000.000 microbitcoins (μBTC) of 100.000.000 satoshis. Hoewel het precieze aantal onbekend is, wordt geschat dat Satoshi Nakamoto 1 miljoen bitcoins kan bezitten, wat overeenkomt met 100.000.000.000.000 satoshi.

Hoewel bitcoins geen deel uitmaken van een groot valutapaar, kunnen ze van en naar andere valuta worden geconverteerd. Bitcoin-uitwisselingen zijn er om individuen in staat te stellen transacties uit te voeren. Dit houdt in het storten van dollars, ponden of andere ondersteunde valuta’s op een rekening in een van de beurzen, waar het saldo kan worden gebruikt om bitcoins te kopen of verkopen en ze uiteindelijk in andere cryptocurrencies om te zetten. Net als bij de wisselkoersen tussen gevestigde valuta’s, zal de waarde van bitcoins fluctueren in overeenstemming met vraag en aanbod.

Hoewel individuen een cent of pence in hun zak kunnen houden, zijn fysieke versies van cryptocurrencies zoals bitcoin niet zo mainstream geworden. Dit is voornamelijk om praktische redenen, omdat de hoofdtabel van Bitcoin is dat het digitaal is en moeilijk te vervalsen. Het ontbreken van fysieke aanwezigheid betekent dat bitcoins veiliger zijn, zelfs voordat de blockchain-technologie in overweging wordt genomen.

Koop Cryptocurrency zonder wallet:

Cryptocurrency kopen met wallet?