MINING

Mijnbouw is het proces waarbij transacties van cryptocurrencies worden beveiligd. Voor dit doel worden degenen die betrokken zijn bij het uitvoeren van dit proces mijnwerkers genoemd. Ze voeren wiskundige berekeningen uit voor het netwerk met hun computerapparatuur. Als beloning voor hun diensten verdienen ze de nieuw gemaakte munten, evenals de kosten verbonden aan de transacties die ze bevestigen, omdat ze betrokken zijn bij onze bevestiging van de crypto-valutatransacties. In die zin concurreren mijnwerkers en hun inkomens zijn evenredig met de rekenkracht die ze inzetten.

In het begin was mijnbouw met een processor (CPU) de enige manier om bitcoins te mijnen. Grafische kaarten (GPU’s) vervangden uiteindelijk CPU’s vanwege hun aard, waardoor een toename van 50x tot 100x in rekenvermogen mogelijk was, door minder vermogen per megahas te gebruiken in vergelijking met een CPU.

De Bitcoin-mijnwereld wordt nu gedomineerd door Application Specific Integrated Circuit (ASIC). Een ASIC is een chip die specifiek is ontworpen om een enkele taak te volbrengen. In tegenstelling tot FPGA’s kan een ASIC niet worden geprogrammeerd om andere taken uit te voeren. Een ASIC die is ontworpen om bitcoins te mijnen, kan en zal niets anders doen dan bitcoins in mijnen.

De stijfheid van een ASIC maakt het mogelijk om een toename van het rekenvermogen van 100x te bieden, terwijl het stroomverbruik in vergelijking met alle andere technologieën met een factor 7 wordt verminderd. Anders dan de generaties van technologieën die aan de ASIC voorafgingen, wordt deze laatste innovatie het “einde” genoemd. de regel “, want er is niets meer om ASICs vandaag of binnenkort te vervangen.

Toen kwam Ethereum, een cryptocurrency die kan worden gedolven zoals Bitcoin – met een belangrijk verschil. Het Ethereum-netwerk is gebouwd om bestand te zijn tegen ASIC-hardware, waardoor mijnether met grafische kaarten levensvatbaar is. Ethereum geniet op dit moment van een Bitcoin-achtige bubbel van gigantische proporties, met de prijs van Ethereum omhoogschietend.

Dit leidde tot een tekort aan grafische kaarten. Mijnwerkers over de hele wereld kochten die Nvidia- en Radeon-kaarten die het best geschikt zijn voor mijnbouw – ze worden snel verkocht. Dit is niet de eerste keer dat grafische kaarten genoten van een snelle prijsstijging als gevolg van cryptocurrency. Bitcoin nam GPU-prijzen voor een rit terug in eind 2013.

Koop Cryptocurrency zonder wallet:

Cryptocurrency kopen met wallet?