ICO

ICO staat voor Initial Coin Offering. Het is een niet-gereguleerd middel waarmee nieuwe cryptocurrencies fondsen werven voor hun nieuwe cryptocurrency-onderneming. Deze Initial Coin Offering (ICO) wordt door deze startups gebruikt om het rigoureuze en gereguleerde kapitaalverhogingsproces te omzeilen dat wordt vereist door venture capitalists of banken. In een Initial Coin Offering-campagne wordt een bepaald percentage van de cryptocurrency verkocht aan de early-backers van het project in ruil voor wettig betaalmiddel of andere cryptocurrencies, maar in de meeste gevallen wordt het meestal ingeruild voor Bitcoin.

Wanneer een bedrijf dat cryptocurrency start, via een Initial Coin Offering (ICO) geld wil inzamelen, maakt het eerst een plan op een ‘whitepaper’ waarin staat waar het project over gaat, wat het project zou oplossen zodra het voltooid is, hoeveel geld nodig om de onderneming te ondernemen, hoeveel van de virtuele tokens of valuta de pioniers van het project zullen behouden, welk type geld wordt geaccepteerd en hoelang de Initial Coin Offering-campagne zal lopen.

Tijdens de ICO-campagne kopen enthousiasten en supporters van het bedrijf initiatief enkele van de gedistribueerde cryptocoins met fiat of virtuele valuta. Deze munten worden tokens genoemd en zijn vergelijkbaar met aandelen van een bedrijf dat aan beleggers wordt verkocht in een Initial Public Offering (IPO) -transactie. Als het opgehaalde geld niet voldoet aan het minimumbedrag dat vereist is door het bedrijf, wordt het geld teruggestort aan de donateurs en wordt het ICO als niet succesvol beschouwd. Als binnen het gespecificeerde tijdsbestek aan de financieringsvereisten wordt voldaan, wordt het ingezamelde geld gebruikt om het nieuwe schema in te leiden of om het te voltooien.

Vroege investeerders in de operatie zijn meestal gemotiveerd om de cryptocoins te kopen, in de hoop dat het plan succesvol wordt nadat het is geïntroduceerd, wat zou kunnen leiden tot een hogere cryptocoinewaarde dan waarvoor ze het hadden gekocht voordat het project werd geïnitieerd. Een voorbeeld van een succesvol ICO-project dat winstgevend was voor vroege investeerders, is het slimme contractenplatform Ethereum, dat Ethers als munttokens heeft. In 2014 werd het Ethereum-project aangekondigd en haalde ICO 18 miljoen dollar op in bitcoins of $ 0,40 per ether. Het project ging in 2015 live en had in 2016 een etherwaarde die omhoog ging tot $ 14 met een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 miljard.

Koop Cryptocurrency zonder wallet:

Cryptocurrency kopen met wallet?