HODL

“Hodl” is gewoon een spelfout van “Hold”, die de algemene overtuigingen van investeerders van cryptocurrency nu weergeeft.

De term HODL heeft verschillende betekenissen en interpretaties toegeschreven, zoals ‘vasthouden aan het beste leven’ (Hold On for Dear Life), ‘wacht op deal later’. Al deze interpretaties betekenen hetzelfde: houd vast en begrijp de markt voordat u verkoopt.

De term is ontstaan op het Bitcointalk-forum in de thread met de titel “I AM HODLING”, waarin een gebruiker met de naam “GameKyuubi” de spelfout maakte bij het uiten van zijn gedachten (na het drinken van whisky) over zijn denkwijze bij het handelen in Bitcoin.

Als u niet “hodl” en u tijdens de daytrading overdreven emotioneel raakt, kunt u een aanzienlijk deel van uw cryptocurrency (zo niet alles) verliezen.

Dus ‘hodling’ wordt voorgesteld als de superieure portfoliostrategie voor beginners en amateurs die geen ervaring hebben met daytrading van welke aard dan ook, laat staan de hyper-volatiele daytrading die we zien met cryptocurrencies.

Bedenk bijvoorbeeld hoe er nog steeds een paar mensen zijn die nog steeds bitcoins vasthouden vanaf 2009 en 2010. Ze kunnen er maar heel weinig tussen zijn, maar ze bestaan. En volgens de forensische analyse van Chain Chain, een blockchain-detective bedrijf, weten we dat sommige van deze ‘houders’ nog steeds huiveren omdat ze online zijn gekomen om transacties af te handelen met hun ‘luchtvervuilde’ Bitcoin Cash na de harde vork van 1 augustus.

Koop Cryptocurrency zonder wallet:

Cryptocurrency kopen met wallet?