FUD

FUD betekent meestal (Fear)Angst, (Uncertainty) Onzekerheid en (Doubt)Twijfel. Sommige tekstboeken definiëren beide FUD als angst, onzekerheid en desinformatie, het is een strategie die door mensen wordt gebruikt om de prijs van cryptocurrency te beïnvloeden door dingen te zeggen, te schrijven of te impliceren die het publiek misleiden om paniek te veroorzaken en de prijs van een cryptocurrency te verlagen.

Meestal wordt het vaak verspreid op sociale media of massamedia. FUD kan ervoor zorgen dat de prijs van een munt daalt, niet op basis van grondbeginselen of grafieken, maar op basis van slecht nieuws dat zich verspreidt via sociale media. Vaak is het slechte nieuws meestal niet onderbouwd of gegrond in de realiteit, en in plaats daarvan wordt het iets dwaas zoals de mening van een populair sprekende CEO dat Bitcoin een bubbel is.

Het is verstandig om geen transacties te maken op basis van je eigen angst. Merk FUD vroeg op en reageer dienovereenkomstig. Als je denkt dat de prijs van een munt irrationeel zal dalen, zet dan je tussenstops en bereid je voor om terug te kopen voor de dip. Als je echter voorspelt dat anderen op angst reageren, dien je je handelsstrategie dienovereenkomstig te kalibreren. Simpel gezegd, zeg nee tegen FOMO, maar overweeg de effecten van FUD.

Na een stijging van de prijs van cryptocurrency vanwege de Fear OF Missing Out van mensen, zal de prijs altijd dalen. Het wordt een voorspelbare cyclus voor crypto-handelaars en -enthousiastelingen. Naarmate de hype groeit en FOMO zich snel verspreidt, komt het met een golf van angst, onzekerheid en twijfel, of ‘FUD’. Alle hype zal onvermijdelijk ten onder gaan door een advies campagne die gewoonlijk begint als een scepticisme en geleidelijk evolueert naar volledige kritiek. Als dat niet dient om de prijs te kalmeren, valt vaak verkeerde informatie en persoonlijke aanvallen die de cryptocurrency belasteren in. Het wordt een door angst gevoed patroon van de “FOMO-FUD-cyclus”. Angst verhoogt de prijs in één vorm en omlaag in een andere .

Koop Cryptocurrency zonder wallet:

Cryptocurrency kopen met wallet?