DUMP/DUMPING

Dumping verwijst naar een scenario waarin een groot aantal beleggers in cryptocurrency significante hoeveelheden van een bepaalde cryptocurrency intrekken, vooral wanneer de cryptocurrency werd gepompt.

Dumping is een beleggingsterm die is afgeleid van het gebruikelijke beleggingjargon op aandelenmarkten. In de reguliere conventionele aandelenmarkt zijn pompen en dumpprogramma’s illegaal. Omdat cryptocurrencies echter geen gecentraliseerde regelgevende instantie hebben, is het nog niet illegaal om zich met pomp- en dumpprogramma’s bezig te houden.

De meeste pomp- en dumpschema’s starten in groepchats zoals de Russische berichtenapp ‘Telegram’. ‘Telegram’ is zwaar gecodeerd en, voor zover het gekoppeld is aan telefoonnummers, kunnen mensen aliassen gebruiken en hun identiteit verbergen.

Er zijn tal van Telegram-groepchats gewijd aan cryptocurrency-handel en ze groeien door cross-promotie, waardoor mensen zich bij hen aansluiten bij de beloften van snelle welvaart. De leden van deze groepen krijgen informatie over wanneer het tijd is om een bepaalde cryptocurrency te kopen. Wanneer ze allemaal gaan kopen, begint de prijs van de cryptocurrency in waarde te stijgen, na een bepaalde periode beginnen ze te dumpen en andere altcoins te kopen.

Koop Cryptocurrency zonder wallet:

Cryptocurrency kopen met wallet?