Copy Trading Ervaringen

Dit onderdeel van de website wordt niet meer bijgehouden. De website waarop het project werd gestart (GKFX) is na enkele weken helaas gestopt met het social trading gedeelte. Ik heb mijn geld daarom uit de website gehaald, maar niet in het Etoro copy trading platform gestort. In plaats daarvan heb ik een deel hiervan in Cryptocurrencies gestort. De website zal ook verder gaan met informatie over cryptocurrency en eToro.

Copy trading: makkelijk geld verdienen of internetbelofte?

Er is €1000 op de GKFX-account gestort en ik heb de traders die ik ga volgen geselecteerd! Deze hebben momenteel nog geen trades geopend, maar dit zal naar verwachting snel het geval zijn. Dan kan de blog: “Copy traden makkelijk online geld verdienen is of internetbelofte” echt van start gaan. In deze blog zal het resultaat van de trades op de account getoond worden en welke invloed deze heeft op mijn doel om van €1000 euro, €10.000 euro te maken door middel van copy traden.

Ik heb er zin in en ben benieuwd naar de resultaten die behaald gaan worden! In komende blogs zal de grafiek worden geupdate om zo te zien in hoeverre copy trader op weg is om zijn doel te behalen.

Copy Trading ervaringen en review
Het startsaldo van Copy Trader's account.

Makkelijk online geld verdienen of zoveelste internetbelofte? Week 1

Op maandag 27 februari 2017 is de copy trading account bij GKFX gestart. Er zijn hier een aantal verschillende traders gevolgd die zijn geselecteerd op basis van: Tijd in het systeem van GKFX, risiconiveau,behaalde winst in de afgelopen 12 maanden, maximum drawdown en product waarin gehandeld word. De traders die ik volg houden een laag risico aan en handelen in valuta.

In de eerste week zijn er een aantal traders gevolgd en heb ik gedeeltelijk de resultaten gemonitord. In de eerste week is er een winst van 10,52% over het accountsaldo behaald!

Copy Trading ervaringen en review week 1

De accountbalans bedraagt momenteel €1,168,34. Er staan nog 8 posities met een verlies €63,16, dit maakt dat de huidige waarde van de copy trading account €1,105.18 bedraagt (10,52%). Dit is het bedrag dat op de account zal staan als de posities die op dit moment nog open staan gesloten worden. Op vrijdag heeft de accountbalans tijdelijk nog op 20% gestaan en daarna is deze gedaald naar €1,168.34 gedaald. Dit is natuurlijk een enorme winst in 1 week tijd en heel mooi, maar als ik zoveel winst kan maken is het ook mogelijk zoveel verlies te maken. Er werden in de eerste week 8 traders gevolgd, waarvan er 3 veel in de euro/dollar handelen/traden.

Er zijn 2 van de traders op vrijdagavond ontvolgd. Na het profiel van één van hen beter te hebben bekeken was het me opgevallen dat deze een drawdown heeft gehad van 45% in de laatste 3,6 en 12 maanden en dat hij afgelopen maand een winst van meer dan 100% heeft behaald. Deze trader probeert duidelijk zijn verliezen snel terug te verdienen en lijkt dit te proberen door middel van het Martingale systeem (een 2x zo grote nieuwe posities openen op een lagere positie wanneer de koers de verkeerde kant op gaat). Hoewel ik deze trader proportioneel volgde met 0,02 lot stapelden deze posities in dezelfde richting zich aardig op, gaat de koers dan alsnog de verkeerde kant op, dan kan dit voor een grote drawdown of verlies zorgen. Deze trader heeft winst weten te behalen deze week, maar het risico bij het volgen hiervan is mij te groot.

De andere trader handelt voornamelijk in valuta maar heeft al bijna een jaar posities open die sterk in de plus staan. Hij kan hierdoor met een laag risico tegen de richting van deze posities in handelen omdat koop en verkoopposities van gelijke grote de marge op oneindig zetten (de winst en het verlies bij koersveranderingen is dan gelijk). Aangezien ik deze posities niet open heb wil ik geen trader volgen die bij het managen van zijn accountmarge hierop vertrouwt.

Momenteel volg ik nog 6 traders, elk met 0.02 of 0.01 lot. Ik hoop hiermee het aantal openstaande posities en de grote hiervan verkleind te hebben en daarmee het risico op toekomstige drawdowns en verliezen.

"Makkelijk geld verdienen of zoveelste internetbelofte? Week 2"

Ben ik vorige week nog op een winst van 10,52% geëindigd, deze week is dit een verlies van 11.74%! De accountbalans is wel toegenomen naar €1289.24 (10.34% toename), maar door het grote aantal posities (27!!)dat momenteel in verlies op staat de accountwaarde alsnog op verlies!

Een trader die ik volg, die tot nu toe winstgevend was, is een zelf ook een trader gaan kopiëren die op vrijdag een groot aantal posities (euro/dollar) heeft geopend. Hierdoor heb ik hier zelf ook een groot aantal posities van geopend. Na het openen hiervan schoot de koers helaas de verkeerde kant op waardoor ik in de rode cijfers kwam te staan. Deze trader stond ook nog niet zo lang in het systeem als enkele andere die ik volgde. Door zijn lage drawdown en goede resultaten had ik toch besloten deze te kopiëren. Wanneer deze trader’s posities die nu in verlies staan gesloten zijn, zal ik deze ontvolgen. Dit doe ik omdat een iemand die zelf ook anderen volgt een hoger risico met zich meebrengt, aangezien hij dit mogelijk vaker zal doen. Met als risico een groot aantal openstaande trades die de marge op mijn account sterk omlaag brengen (zoals nu het geval is).

Ik zal in de komende tijd zeker mijn account nog blijven monitoren om te blijven kijken welke traders die ik kopieer het beste presteren. Mogelijk zal ik ook de traders die ik kopiëer met 0,01 lot gaan volgen in plaats van 0,02. Als traders meerdere posities openen is dit neemt de accountmarge snel af. Ik hoop dat de komende week de koers weer de goede kans op zal gaan. We zullen zien, tot volgende week!

"Makkelijk geld verdienen of zoveelste internetbelofte? Week 3"

Copy Trading ervaringen en review week 2

Helaas weer geen winst deze week, en ook niet boven het start bedrag uitgekomen. De accountbalans is met 4.73% gedaald tot €1228.24. De openstaande posities staan €267.38 verlies momenteel, wat de accountwaarde (als alle posities nu gesloten) op €960.86 zet. Een verlies van 1,49% ten opzichte van vorige week.

Er staat nog steeds een groot aantal verkoop posities (30) in euro/dollar open die in verlies staan. Wanneer deze posities in gesloten zijn, ben ik van plan minder traders te volgen om zo te voorkomen weer zo’n groot aantal posities in dezelfde valuta open te hebben. Dit drukt namelijk sterk op mijn marge, die ik eigenlijk te laag vind momenteel.

2 traders die ik volg en die veel posities openen ben ik met 0.01 lot gaan volgen in plaats van 0.02. Zo hoop ik dat wanneer deze nieuwe posities openen dit een kleinere aanslag op mijn marge zal zijn. Mogelijk zal ik dit voor alle traders die ik volg doen, om zo het risico te verkleinen. Dit is momenteel te hoog.

Voor de rest is er niet veel veranderd, ik hoop nog steeds dat de euro/dollar koers zal dalen. Hopelijk volgende week.

.

"Makkelijk geld verdienen of zoveelste internetbelofte? Week 4"

De accountbalans is gestegen tot €1310.15, maar door het grote aantal verliesgevende nog openstaande posities in euro/dollar blijft de accountwaarde dalen en staat deze nu op €771.90. Ook het margeniveau daalt naar een (voor mij) te laag niveau. Zodra een groot deel van de openstaande posities gesloten is zullen er dus traders ontvolgd worden en de overige met 0.01 lot in plaats van 0.02.

Copy Trading ervaringen en review week 3

Conclusie maand 1:

In de eerste maand is de accountbalans dus met 30.10% gestegen, waarvan de grootste stijging in de eerste 2 weken plaatsvond. De accountwaarde staat echter momenteel op 22.81% verlies. Dit komt doordat ik teveel traders volg die in dezelfde soort posities hebben geopend waarna de koers hiervan de (voor mij) verkeerde kant op ging.Ik blijf echter vol vertrouwen dat dit nog goed komt, waarna ik mijn risico zal proberen te verkleinen door minder traders te volgen en met een kleinere hoeveelheid. Deze aandachtspunten zullen in “risico’s copy trading” verder worden toegelicht.

Copy trading: makkelijk geld verdienen of internetbeloften? Week 5

Copy Trading ervaringen en review week 5

De accountwaarde is weer gestegen tot €969.22 en de koers van de euro/dollar lijkt het grootste verliesgevende moment te hebben gehad en weer de goede kant op te bewegen. De accountbalans is toegenomen met €9.51, maar voor de rest is er nog weinig veranderd. Er staan nog steeds een groot aantal posities open, maar het marge percentage is weer wat ruimer. Er is nog weinig te melden over verdere verandering op de account aangezien er weinig nieuwe posities zijn geopend en gesloten. Mocht de euro/dollar koers zich in deze richting voort blijven bewegen dan zal de accountwaarde volgende week waarschijnlijk weer in de plus staan. We zullen het zien!