Bitcoin trading. Hoe kan ik Bitcoin verhandelen?

Traden in het algemeen is het kopen van een aandeel in de hoop deze later voor een hogere prijs voor meer te verkopen. Bitcoin Trading in het specifiek is het kopen van Bitcoin om deze later voor een hogere prijs te verkopen. Dit is mogelijk door zelf Bitcoin te kopen via bijvoorbeeld litebit, of via CFD-platforms als etoro.

Hoe kan ik zelf bitcoin kopen en verkopen?

 Als je een beginner bent en snel en makkelijk Bitcoin wil verhandelen is het eenvoudigste om dit via bijvoorbeeld etoro te doen. Net aanmelden en verifieren van de account kan er snel begonnen worden met het verhandelen hiervan. Wil je Bitcoins zelf kunnen uitgeven of verplaatsen? Dan kan dit niet via etoro en kan er beter gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld litebit of btcdirect.

Het is ook mogelijk om Bitcoin met hefbomen te verhandelen

Dit kan bijvoorbeeld op CFD-platforms plus500. Het risico van traden met hefbomen is een stuk groter. Het koersverschil wordt hier vermenigvuldigt met de hefboom wat kan leiden tot veel winst of verlies, hier wordt er een voorbeeld gegeven de risico’s van het handelen met hefbomen. Etoro is een ook een CFD-platform, maar biedt geen hefbomen op cryptocurrency zoals Bitcoin aan. 

Het voordeel van een CFD-platform is dat de aankopen en verkopen direct worden verwerkt op het platform voor de huidige prijs wanneer je wil kopen/verkopen. In tegenstelling tot “marktplaatsen” waar er eerst een koper voor de desbetreffende prijs aanwezig moet zijn.

Welk platform kan ik het beste gebruiken?

Zelf heb ik enkele verschillende cryptocurrency gekocht en bewaar ik deze voor langere tijd in een wallet en handel ik op etoro op een kortere termijn. Het is echter ook mogelijk om op eToro voor langere tijd bijvoorbeeld Bitcoin te kopen en dezen hierop te houden. Bij het handelen met een hefboom op plus500 betaal je een klein % als een positie voor langere tijd wordt aangehouden.

Op plus500 worden cryptocurrency zoals Bitcoin gold, NEO, Monero en Zcash verhandelt. Deze zijn niet op het eToro platform aanwezig.

Verhandel crypto bij plus 500 of eToro