BEAR/BEARISH

Op het gebied van cryptocurrency is een belegger bearish als hij gelooft dat de prijs van de cryptocurrency zou dalen en vervolgens zal worden verkocht. Het komt voort uit de traditionele aandelenconcepten van de beer- en bullmarkten. Een cryptocurrency-beer heeft een acuut pessimistische kijk op de prijzen van elke cryptocurrency.

Historisch gezien zouden de tussenpersonen die zich bezighielden met de verkoop van berenvellen, huiden verkopen die ze nog niet hadden ontvangen en als zodanig waren deze tussenpersonen de eerste ‘short sellers’. Na hun klanten te hebben beloofd om de betaalde berenvellen te leveren, deze tussenpersonen zou hopen dat de bijna toekomstige aankoopprijs van de skins van de trappers zou afnemen van de huidige marktprijs. Als de daling zich voordeed, zouden de tussenpersonen persoonlijk profiteren van de spread tussen de prijs waarvoor ze de skins hadden verkocht en de prijs waartegen ze de skins later van de trappers kochten. Deze tussenpersonen stonden bekend als beren, een afkorting voor “bearskin jobbers”.

Als een belegger van mening is dat de waarde of prijs van een bepaalde cryptocurrency gaat dalen, kan worden gezegd dat de belegger bearish is met zijn houding of voorspellingen. De meeste ‘beren’ proberen meestal te profiteren van de verslechtering van cryptocurrency door short selling. Hier verkoopt de beer zijn munten en koopt ze terug wanneer de prijs lager is.
Een ander voorbeeld, een belegger verkoopt 100 IOTA-munten voor $ 94,00 per stuk. De prijs daalt en de munten worden verhandeld voor ongeveer $ 84,00. De belegger boekt een winst van $ 10 x 100 = $ 1.000.
In werkelijkheid is een bearmarkt de beste tijd om een aantal cryptocurrencies te kopen tegen een lagere prijs. Op dit moment beweegt de hele cryptocurrency-wereld zich naar de willekeur en het mooie van Bitcoin – wanneer Bitcoin daalt, doet ook elke andere altcoin het. De basis van veel van deze geweldige projecten verandert echter niet. Sommige van de meest veelbelovende cryptocurrencies hebben langetermijnvisies die de komende maanden niet zullen worden gerealiseerd, dus een bearmarkt is eigenlijk de beste tijd om te kopen.

Een andere tip voor beleggers met cryptocurrency is dat wanneer de markt bearish is, het verstandiger is om uw cryptocurrencies te kopen of te converteren naar meestal ‘blue-chip’ cryptocurrencies zoals Bitcoins, Monero, Ethereum, NEO. Deze munten zouden je een betere kans geven om een verwoestende bearish marktrun te overleven.
De markt voor cryptocurrency is echter op de lange termijn eigenlijk bullish met korte pieken en dalen. Cryptocurrencies met hoge marktkapitalisaties, hoogvolume verhandelde cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om zichzelf te beschermen tegen een bearish markt.

Koop Cryptocurrency zonder wallet:

Cryptocurrency kopen met wallet?