Altcoin

Altcoins verwijzen naar de cryptocurrencies die als een alternatief zijn ontwikkeld na het succes van bitcoin. De meeste van deze altcoins presenteren zichzelf als een verbetering of beter alternatief voor Bitcoin. Deze altcoins zijn meestal ontwikkeld om de tekortkomingen of beperkingen van bitcoin te corrigeren en geeft zichzelf een concurrentievoordeel ten opzichte van andere cryptocurrencies. Er zijn meer dan 1384 altcoins en die worden nog steeds elke dag groter.

Het woord “Altcoin” is een combinatie van twee woorden: “alt”, wat een korte vorm is voor alternatief en “muntstuk” dat zelf munteenheid betekent. Samen impliceren ze een verzameling cryptocurrency die als een alternatief voor de Bitcoin van digitale valuta dient. De realiteit is dat deze digitale valuta’s ontstonden na het succes van bitcoin om het succes te repliceren.

 Ze zijn in de meeste gevallen gebaseerd op de bestaande protocollen die zijn ingesteld door bitcoin; ze zijn vaak peer-to-peer, meestal gedolven, bieden efficiënte en goedkopere manieren om transacties op internet uit te voeren. De meeste van hen richten zich op bepaalde gebieden zoals transactiesnelheid, privacy, DNS-resolutie, bewijs van inzet en meer.

Hoewel er veel altcoins zijn, leidt Bitcoin nog steeds het digitale valutamarkt. Sommige altcoins hebben meer populariteit gekregen, terwijl de anderen enigszins ver van de vergetelheid zijn. Voorbeelden van altcoins zijn Litecoin, IOTA, Dogecoin, Ethereum, Feathercoin, Novacoin. Peercoin, Monero, Zetacoin, etc. Litecoin wordt algemeen beschouwd als de grootste concurrent van Bitcoin.

 

Koop Cryptocurrency zonder wallet:

Cryptocurrency kopen met wallet?